Whiskey Bar, který neexistuje má i svou existující zahrádku

28.07.2021

Kroky gurmánů již roky směřují do stylového Whiskey Baru na ulici Gorkého. Vůně opravdu vymazleného jídla a kvalitní whiskey táhne jak na letní zahrádku tak i do útrob podniku v irském stylu. 

Legendární brněnský Whiskey bar tu stával už od začátku 90. let. Byl vyhlášený atmosférou, kvalitním zlatavým mokem a delikátním tatarákem. Nový podnik pokračuje v dobrém jménu a tradici tohoto místa. Menu nenudí a chuťové buňky dostávají pořádnou porci vynikajícího zážitku.

Není tedy divu, že na Whiskáčové zahrádce to žije. Vydechnout a načerpat tu správnou pohodu můžete každý den od 16:00. S večerem se atmosféra více a více uvolňuje do pravé barové nálady a desátou večerní se nekončí. 6.8. si můžete užít i živou hudbu a s přicházejícím šerem vás nikdo nevyhodí. Přesunout se můžete do útrob stylového baru a zůstat až do zavíračky o půlnoci.

Zajímavostí je zde například spojení zelňákových a whiskáčových sil. Produkty od lokálních farmářů prodávajících na Zelném trhu putují přímo za whiskáčový bar, kde z nich pravidelně připravují sezónní koktejlové limitky - lepší osvěžení v horkých letních dnech budete hledat marně!

Po Nakouřené broskvi se zaprášilo už za dva dny, Borůvkové daiquiri se nestačilo na baru ani ohřát a bylo pryč a třešňový likér jde na dračku s návštěvou tedy není radno váhat.

Milovníky klasiky potěší i pivko. Sice jste na zahrádce Whiskey baru a najdete tu tedy desítky lahví od irské whisky, přes skotskou whiskey, gin a likéry až po pálenky, ale na pivo si tady i tak potrpí. Na čepu tak najdete klasický ležák z Jarošova a suchý cider a na dalších pípách se pak točí různé další speciály a kyseláče z lokálních pivovarů. Zkrátka každému dle jeho chuti.

Kdyby na vás přišel hlad, vyzkoušet můžete ústřice, hot dogy (i ve vege variantě), klasický či chodící tatarák, anebo jedny z nejlepších žeber v Brně. Mimochodem, Spor o papriku pak není hádka v místní kuchyni, ale vymazlený drink postavený na calvadosu, šumivém víně spojený s lahůdkovou paprikou. Originální kombinace, která vznikla jako perfektní párování právě k žebrům.

Mohli bychom Whiskáč a jeho zahrádku vychvalovat ještě dlouho, ale my si řekli ne... Tohle opojení se nedá popsat slovy, ale musí se zažít a ochutnat - týden piva, který se chystá na začátek srpna, může být skvělou příležitostí. Tak vyražte a dejte nám vědět třeba na našem instagramu, jak vám tam chutnalo. 

© 2021 Všechna práva na osvěžení, zábavu a zážitky vyhrazena. Chcete se s námi spojit? Napište nám! 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky